Bestand downloaden

Om te beginnen moet je bij je bank een bestand downloaden met transactiegegevens.

Op dit moment worden de ING bank, de Rabobank, de ABN AMRO Bank, de SNS Bank en de ASN Bank ondersteund. Kies hier voor het formaat 'kommagescheiden'.

Er wordt gewerkt aan ondersteuning van andere banken; abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven, of mail me als je hieraan mee wilt werken!

 

Bij de ING kan de plek om te downloaden lastig te vinden zijn. Nadat je bent ingelogd, zie je onder de nummers van je rekeningen, maar boven de laatste transacties, de optie 'Overzicht van uw rekeningen'. Deze link staat boven 'Voorkeursinstellingen'.

Lees meer...

 

Import

Gebruik van het programma begint met het importeren van een transactiefile.

In BlueCoin klik je op de bovenste menuoptie 'Import', als dat scherm nog niet open staat. Klik daar op de knop 'Browse' onderin het scherm. Je krijgt nu de mogelijkheid een bestand te kiezen.

Bekijk de video hierover.

Lees meer...

 

Informatie toevoegen

Als je de lijst van transacties bekijkt, zullen er nog veel zijn die geen relatienaam en categorie hebben.

Selecteer een transactie om alle details ervan te tonen onderin het scherm, inclusief omschrijving details die niet op de transactieregel zelf passen.

Klik in de kolom 'Relation', op een transactie regel, om een lijst van namen te laten zien. Misschien is deze leeg of staat de goede naam er nog niet tussen. Je kan dan met het plus-icoontje een relatie toevoegen.

Bekijk de video hierover.

Lees meer...

 

Vaste lasten

De meeste mensen hebben betalingen, die regelmatig terugkeren. Bijvoorbeeld de hypotheek of huur die elke maand wordt betaald. Dit zijn vaste lasten, maar zo zijn er vaak ook vaste inkomsten, zoals salaris of een studie lening.

Het programma probeert te herkennen welke transacties regelmatig terugkeren. Deze worden 'recurring transactions' genoemd.

Het kan natuurlijk zijn dat een transactie regelmatig optrad, maar dat dat op een gegeven moment gestopt is. Dat is een inactieve recurring transaction.

Het programma geeft een overzicht van dit soort transacties, en de mogelijkheid ze te wijzigen. Ze worden namelijk ook gebruikt om je toekomstig saldo verloop te voorspellen, en moeten dus zo correct mogelijk zijn. Ook toevoegen en verwijderen zijn opties.

Bekijk de video hierover.

Lees meer...

 

Toekomstige transacties

Behalve toekomstige transacties waarvan we weten dat ze gebeuren, omdat ze regelmatig voorkomen, zijn er ook eenmalige toekomstige transacties. Het programma weet niet vanzelf welke dit zijn, maar je kan ze wel invoeren.

Stel bijvoorbeeld dat je een vakantie hebt geboekt, en je weet dat het bedrag hiervoor over een maand wordt afgeschreven.

Je kan deze transactie dan invoeren als Future Transaction. Geef in ieder geval het bedrag en de datum op.

Als je ook een relatie kiest, waar het geld naartoe of vandaag gaat, of anders het rekeningnummer van de tegenpartij, dan houdt het programma in de gaten of de transactie al gebeurd is. Je kan ook zelf op een gegeven moment aangeven dat de transactie is gebeurd.

Lees meer...

 

Sorteren en groeperen

Vaak ben je op zoek naar een bepaalde transactie, of groep transacties. Het programma geeft je een aantal mogelijkheden om deze op een rijtje te zetten.

Ten eerste is er de gewone Transactions lijst, en zijn er de overzichten van transacties per categorie en relatie, te vinden via het menu.

De gewone transactielijst is te sorteren, op elke kolom, door te klikken op de kolomnaam. Klik bijvoorbeeld op de kolomnaam Amount om de transacties op volgorde van bedrag te zetten.

Ook groeperen is mogelijk in de gewone transactielijst. Dat doe je door de kolomnaam te slepen naar het gebied daarboven.

Klik bijvoorbeeld op de kolomnaam 'Category', hou je muisknop ingedrukt, beweeg je muis wat omhoog en laat de knop los.

Je ziet nu een lijst van categorieen, met plus-icoontjes zodat je kan zien welke transacties daaronder vallen.

Lees meer...

 

Maandoverzicht

Vaak is het handig om per maand te zien wat de inkomsten en uitgaven zijn.

Hiervoor is het overzicht 'Transactions by month' opgenomen.

Het toont de maanden in kolommen, met van boven naar beneden de dagen van de maand.

Zo is van elke dag, van de getoonde maanden, zichtbaar welke transacties er gebeurd zijn.

Onderaan worden de inkomsten en uitgaven opgeteld.

Alle terugkerende transacties hebben een achtergrondkleurtje. Je kan er ook voor kiezen deze weg te laten door 'Recurring' uit te vinken, want misschien wil je juist alleen de onregelmatige transacties zien.

Bekijk de video hierover.

Lees meer...

 

BlueCoin is software voor particulieren, waarin je je geldzaken kan bijhouden.

Als je je registreert en inlogt, kan je dit programma downloaden.

Het werkt door bij je bank bestanden met transacties te downloaden, en deze in het programma te importeren.

 
€18.00
Licentie voor onbeperkt gebruikBlijf op de hoogte, bijvoorbeeld over nieuwe ondersteunde banken.
Naam:
Email:

Wachtwoord vergeten?
Gebruikersnaam vergeten?
Een account aanmaken?
Registreer dan hier

Downloadomgeving
Bekijk mandje
Uw mandje is momenteel leeg.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com